Projecte consumidor digital

Persona Comunicació,

Estudi realitzat per l'empresa de recerca de mercats IPSOS

IPSOS, empresa especialitzada en investigació de mercats, agafa com a punt de partida de l'estudi que la digitalització és una realitat, que necessita ser millorada segons el nivell i el tipus d'empreses. Sabem que l'enfocament digital i els models de negoci centrats en el client continuaran sent de les principals tendències a diferents mercats i categories de productes i serveis. Tot i això, els resultats de l'I Estudi sobre l'estat de la digitalització de les empreses i Administracions Públiques espanyoles, realitzant sota el paraigua de l'Observatori Vodafone de l'Empresa, desvetlla que el grau de digitalització de les grans empreses espanyoles és bo, però no passa així en les companyies més petites.

Les marques que creixen comencen per connectar amb les persones. En un context on l'oferta és cada vegada més gran, és fonamental entendre com les persones fan les seves eleccions, per tant, és imprescindible entendre quin és el rol i la importància de cada factor que apareix al llarg del camí a la compra.

Es recomana una aproximació en etapes que integri els diferents clústers alhora, i ens permeti aprendre i sumar informació al llarg del camí: La primera fase, representa un estudi quantitatiu amb compradors amb focus en la compra en línia, en segona fase, és l'abast de les tendències a través d'entrevistes amb experts i, finalment, la tercera i última fase seria posada en comú amb altres clústers per entendre els abasts reals dels aprenentatges.

La proposta que ofereix IPSOS és crear Instant Community, un espai online per a un grup de consumidors amb diferents perfils que els permet compartir les seves motivacions, preocupacions, barreres en relació amb les activitats que es van llançant. Es fan servir diferents tipus d'activitats per extreure insights rellevants a través de text, foto i vídeo. Plataforma propietat d'IPSOS, desenvolupada per i per desenvolupar investigació, manejada per IPSOS a través dels seus experts a cada país.

Plantejant les bases i estructura de la dinàmica, la fase 1 ens permetrà concretar els objectius específics i les tendències a explorar. En primer lloc podrem aprofundir en les diferents motivacions, la fase 2 ens permetrà explorar l'impacte de la digitalització i l'e-commerce en la forma de comprar i la fase 3 també ens permetrà saber l'impacte de les tendències més rellevants en el consumidor final i la seva relació amb els diferents clusters.

En conclusió, les sessions de treball conjunt permeten:

1- Baixar els resultats del projecte a la realitat:

– Activar com més aviat millor les troballes del projecte de recerca

– Dissenyar des de l'inici estratègies totalment accionables

– Escurçar el temps necessari per convertir les recomanacions en acció

2- Aconseguint més involucració per part de tots els stakeholders

– Reunir tot l'equip per a la discussió i la presa de decisions

– Seguir un procés de decisió més àgil i eficient

– Assegurar el compromís de tots els actors a implementar les accions


Tens l'estudi complet disponible a la intranet per descarregar-te'l!

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
QUÈ POTS LLEGIR A CONTINUACIÓ
Modificar cookies