El sector de la distribució d'aliments està treballant per minimitzar les despeses en l'operació logística, cosa que implicarà oferir productes alimentaris a preus més ajustats com a repte estratègic propi. Això passa per reduir el nombre de vehicles de transport d'aliments, agrupar esforços logístics entre empreses de distribució i organitzar l'ús del territori de manera que sigui fàcil compartir o utilitzar vehicles de tercers llogant espai per al transport. Actuar sobre aquests tres vessants té com a objectiu millorar la relació amb el territori i les persones. La reducció de vehicles de transport implicarà un nombre menor d'accidents de trànsit, una baixada de la pol·lució, i una millor imatge de compromís social i amb el medi ambient de les empreses de distribució. Això implicarà una reducció de la despesa operativa, que portarà a reduir els preus del transport de mercaderies i en conseqüència el preu final de venda dels productes.
En aquest projecte participen per una banda el Clúster Foodservice, que donarà suport, vetllarà pels interessos que agrupa i farà de coordinador principal tant a nivell dimplementació del projecte com a nivell de lexecució pilot. D'altra banda, el fabricant i distribuïdor associat del clúster, Frit Ravich, col·laborarà en la definició del problema i aportarà els materials i centres de distribució, si cal, al pilot. Finalment, també hi participarà l'Associació de Municipis pel Transport Urbà (AMTU) que és la que gestiona la mobilitat urbana de passatgers a Catalunya i que té la capacitat d'ordenar aquest tipus d'iniciatives de manera àmplia entre les empreses concessionàries del transport públic. Aquest projecte pilot compta amb un ajut d'ACCIÓ, Generalitat de Catalunya.
A nivell executiu, treballaran en el projecte les empreses catalanes Sparsity Technologies i Fuente Packaging Group, que implementaran la component operativa i informàtica, així com el disseny i la implementació dels components físics per al transport de les mercaderies, respectivament.
La innovació aportada pel projecte pilot Best Routes implica un canvi conceptual que passa d'utilitzar vehicles de transport específic a utilitzar vehicles de transport de passatgers per fer el transport de mercaderia seca a la zona de Girona. Els objectius que es plantegen en aquest projecte són:
Així, doncs, el projecte Best Routes va destinat a totes aquelles empreses distribuïdores d'alimentació, que podran utilitzar cotxes de línia per transportar l'alimentació seca a territoris on el cost operatiu pot ser elevat ia les empreses de transport de passatgers, que trobaran una manera de monetitzar lespai de càrrega dels cotxes de línia inutilitzat.
24 octubre 2024
El projecte ‘Estratègies de Valor Compartit’ dona la oportunitat i l’espai per revisar els plans i accions internes de cada empresa participant al voltant del Valor Compartit.
22 març 2024
Sistema de seguiment i identificació per radiofreqüència per controlar l'eficàcia del procés de producció d'indústries càrnies
18 març 2024
Projecte per treballar les “Estratègies BCorp” alineades amb els paràmetres de la certificació BCorp
Buscador de continguts del clúster
Comentaris