La iniciativa busca implementar el sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn (SDDR) als principals establiments de restauració en entorns de viatgers mitjançant una arquitectura client-API-microserveis (app)
El consorci del projecte està format per Bûmerang, Ecogots, inèdit, Areas, AEI Clúster Envàs i Embalatge de la Comunitat Valenciana i AEi Clúster Foodservice
En el context actual, la sostenibilitat rau en el focus de les estratègies empresarials, no només per l'encariment de les matèries primeres o el canvi climàtic, sinó també per l'entrada en vigor de lleis a nivell nacional i internacional. Al sector del Foodservice, les mesures per anar cap a un envàs més sostenible són de vital importància, a causa del gran nombre de materials i envasos que s'utilitzen. En aquest sentit, a Espanya s'ha aprovat recentment una nova llei que introdueix l'impost sobre els envasos de plàstic no reutilitzables, forçant així una homogeneïtzació a l'estratègia cap a un sistema més sostenible, impulsant la reutilització i el reciclatge.
El projecte Road to Reuse (ROR) neix justament d'aquesta necessitat de cercar noves fórmules en restauració i ha estat aprovat dins la segona convocatòria d'AEIs del 2022 en el marc dels ajuts Next Generation i el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.
La iniciativa col·lectiva implementarà el sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn (SDDR) als principals establiments de restauració en entorns de viatgers mitjançant una arquitectura client-API-microserveis (app). L'objectiu principal del projecte és afavorir la reutilització d'envasos alimentaris al sector de la restauració a través de la tecnologia IoT.
Així, el projecte proposa aplicar el sistema SDDR, una de les solucions considerades més importants i rellevants ja que ens permet treballar constantment amb els mateixos envasos que es netegen i habiliten per a la seva utilització posterior tantes vegades com calgui. Per crear un sistema tancat de reutilització i neteja d'envasos cal que en aquest procés ens acompanyi la tecnologia. Mitjançant una app que utilitza una arquitectura client-API-microserveis per al tractament de dades podrem assegurar la traçabilitat de tots els envasos per aconseguir un control de la seva localització, estat i manteniment.
Els objectius principals del projecte són:
● Reducir el volum de materials d'un sol ús en general i residus plàstics en un 30% (envasos d'amanides)
● Reducir especialment el consum de plàstics: reducció del 10% de CO2
● Promoure la reutilització
● Generar sensibilitat social i empresarial a tota la cadena de valor
El projecte es va iniciar al juliol de 2022 i finalitzarà a l'abril de 2023.
*El proyecto AEI-010500-2022b-90 está cofinanciado por el Ministerio de Industria, Comercio y Turismo (MINCOTUR) mediante la segunda convocatoria de AEIs del 2022 en el marco de las ayudas Next Generation y el Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia.
24 octubre 2024
El projecte ‘Estratègies de Valor Compartit’ dona la oportunitat i l’espai per revisar els plans i accions internes de cada empresa participant al voltant del Valor Compartit.
22 març 2024
Sistema de seguiment i identificació per radiofreqüència per controlar l'eficàcia del procés de producció d'indústries càrnies
18 març 2024
Projecte per treballar les “Estratègies BCorp” alineades amb els paràmetres de la certificació BCorp
Buscador de continguts del clúster
Comentaris