El projecte Road to Reuse impulsa la sostenibilitat en restauració amb la implementació d'envasos retornables als principals establiments de restauració per a viatgers

Persona Comunicació,

  • La iniciativa busca implementar el sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn (SDDR) als principals establiments de restauració en entorns de viatgers mitjançant una arquitectura client-API-microserveis (app) 

  • El consorci del projecte està format per Bûmerang, Ecogots, inèdit, Areas, AEI Clúster Envàs i Embalatge de la Comunitat Valenciana i AEi Clúster Foodservice

En el context actual, la sostenibilitat rau en el focus de les estratègies empresarials, no només per l'encariment de les matèries primeres o el canvi climàtic, sinó també per l'entrada en vigor de lleis a nivell nacional i internacional. Al sector del Foodservice, les mesures per anar cap a un envàs més sostenible són de vital importància, a causa del gran nombre de materials i envasos que s'utilitzen. En aquest sentit, a Espanya s'ha aprovat recentment una nova llei que introdueix l'impost sobre els envasos de plàstic no reutilitzables, forçant així una homogeneïtzació a l'estratègia cap a un sistema més sostenible, impulsant la reutilització i el reciclatge.

El projecte Road to Reuse (ROR) neix justament d'aquesta necessitat de cercar noves fórmules en restauració i ha estat aprovat dins la segona convocatòria d'AEIs del 2022 en el marc dels ajuts Next Generation i el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. 

La iniciativa col·lectiva implementarà el sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn (SDDR) als principals establiments de restauració en entorns de viatgers mitjançant una arquitectura client-API-microserveis (app). L'objectiu principal del projecte és afavorir la reutilització d'envasos alimentaris al sector de la restauració a través de la tecnologia IoT. 

Així, el projecte proposa aplicar el sistema SDDR, una de les solucions considerades més importants i rellevants ja que ens permet treballar constantment amb els mateixos envasos que es netegen i habiliten per a la seva utilització posterior tantes vegades com calgui. Per crear un sistema tancat de reutilització i neteja d'envasos cal que en aquest procés ens acompanyi la tecnologia. Mitjançant una app que utilitza una arquitectura client-API-microserveis per al tractament de dades podrem assegurar la traçabilitat de tots els envasos per aconseguir un control de la seva localització, estat i manteniment.  

Els objectius principals del projecte són:

● Reducir el volum de materials d'un sol ús en general i residus plàstics en un 30% (envasos d'amanides) 

● Reducir especialment el consum de plàstics: reducció del 10% de CO2 

● Promoure la reutilització

● Generar sensibilitat social i empresarial a tota la cadena de valor

El projecte es va iniciar al juliol de 2022 i finalitzarà a l'abril de 2023.



*El proyecto AEI-010500-2022b-90 está cofinanciado por el Ministerio de Industria, Comercio y Turismo (MINCOTUR) mediante la segunda convocatoria de AEIs del 2022 en el marco de las ayudas Next Generation y el Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
QUÈ POTS LLEGIR A CONTINUACIÓ
Modificar cookies