El sector del Foodservice català i l'Open Arms construeixen ponts perquè es puguin salvar més vides al Mediterrani

Persona Comunicació,


Dilluns passat 15 de maig, l'equip del Clúster Foodservice juntament amb empreses de l'ecosistema (més concretament, Carnet Gastronomia, IBK Tropic, Danone i Central Borne), van visitar el nou vaixell UNO d'Open Arms, el més gran d'Espanya. La visita tenia l'objectiu de conèixer en profunditat com treballa la fundació i quins són els principals reptes a nivell alimentari i de logística dels aliments per poder aportar coneixement, know-how o també donacions de menjar.



A la visita, guiada per Fèlix Capella en col·laboració amb altres membres de la tripulació, es va exposar que l'Open Arms UNO és el vaixell de salvament marítim més gran d'Espanya i té capacitat per a 300 persones, a més de grans càmeres i magatzems per millorar el servei d'alimentació als rescatats ia la tripulació, que actualment té 30 persones i pot estar mesos navegant. 

Les despeses derivades d'aquesta tasca es compten en 6.000 litres de combustible al dia i 250.000€ anuals en alimentació, per la qual cosa l'organització continua demanant ajuda per poder-los suplir i continuar salvant milers de persones a la Mediterrània.

La tasca d'Open Arms té recorregut des del 2015, quan el seu fundador Òscar Camps se'n va anar a la costa de Lesbos i va començar a rescatar refugiats del mar. Des de llavors, han anat augmentant equipament, persones i salvaments fins a arribar als 66.751 que es van assolir el març del 2021. Aquest nou vaixell, l'Open Arms UNO, és l'últim dels passos que ha fet l'ONG per augmentar-ne l'impacte, així com el nombre i la qualitat de l'estada de les vides salvades.

Per complir aquests objectius, Open Arms es troba amb diversos reptes a nivell alimentari: 

  • Gestió de l'alimentació i els tipus de menjars: treballen en vaixells molt diferents, així que la gestió del repartiment i emmagatzematge dels aliments és també diferent (en alguns casos gairebé sense espai, mentre que en altres navegant mesos).
  • Logística dels aliments: els tres vaixells surten d'Espanya i treballen en aigües internacionals a la Mediterrània Central on els ports més propers són a Itàlia, però els seus contactes a Itàlia són menors, per la qual cosa el subministrament és menys beneficiós per a l'organització.
  • Organització dels menjars: coordinar el repartiment de menjars a centenars de persones amb diferents necessitats nutricionals, religions i cultures en fa la gestió complicada.

Així, el Clúster Foodservice va organitzar aquesta visita per animar els seus membres a compartir bones experiències, know-how o altres recursos que puguin servir Open Arms a solucionar aquests reptes i millorar el seu servei i eficiència, perquè aquestes millores suposen millorar la vida de centenars de persones. En acabar la visita, ja es van posar sobre la taula idees concretes de col·laboracions per començar a generar impacte.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
QUÈ POTS LLEGIR A CONTINUACIÓ
Modificar cookies