El passat 7 i 8 d’octubre, el Clúster Foodservice de Catalunya vem realitzar la VII Immersió Estratègica, un Food Hub d’Innovació de Catalunya a la Fundació Alícia. L’esdeveniment va reunir 75 empreses del sector Foodservice català per tractar reptes estratègics, pensar solucions i projectes innovadors i veure les tendències mundials del futur.
El Senyor Albert Castellanos, Secretari d’Empresa i Competitivitat, va inaugurar la jornada, i va remarcar la importància de seguir prioritzant la innovació i dels projectes impulsats pels clústers. El seu discurs va anar seguit de la benvinguda de Toni Massanés, Director de la Fundació Alícia i de Raimón Bagó, President del Clúster Foodservice de Catalunya.
La ponència sobre tendències internacionals del futur, de la mà de la Beatriz Romanos (TechFood Magazine), va tenir una molt bona acollida. La Beatriz va parlar del canvi de tendència de l’escassetat cap a la de l’abundància, que ha crescut molt ens els últims anys, i com aquelles empreses que aconsegueixen focalitzar-se en l’abundància creixen exponencialment. Va exemplificar-ho amb diversos casos internacionals d’allò més inspiradors. Seguidament, les reflexions en restauració amb David Romero (Grup Andilana), Santi Carda (Cal Blay) i Raimón Bagó (Serhs Food), dinamitzades per la Sonia Gasa (Retail Tech) van aportar diferents punts de vista sobre les noves tendències i com afrontar els nous reptes del sector de la restauració a Catalunya.
L’última activitat del dia 7 va ser el Food Hub d’Innovació, els 5 corners d’innovació alimentària, dinamitzats pel Toni Massanés (Fundació Alícia), el Ricard Soler (Atlantis), la Beatriz Romanos (TechFood Magazine), el Raimon Puigjaner (R4S) i la Sofía Garín (Inèdit). El Food Hub va ser un punt de trobada per intercanviar reflexions sobre els 5 reptes proposats i un lloc de referència alimentari per endegar tot tipus de col·laboracions empresarials.
La jornada del divendres 8 d’octubre va començar amb el seminari sobre alimentació personalitzada, restauració social i col·lectius amb necessitats específiques. La Fabiola Juárez i l’Adriana Gálvez (Fundació Alícia) van apropar l’audiència a poder entendre millor la importància del qui a l’hora de menjar bé, així com a reflexionar sobre nous conceptes i maneres de treballar.
La presentació del Segon Observatori del mercat Foodservice que va realitzar l’Edurne Uranga (NPD) també va ser molt remarcable. Els números, tendències i previsions, no només van ser positius, si no que també va donar dades contextuals per veure d’on venim i cap on anem i com el sector s’haurà d’adaptar a les noves tendències del mercat, com ara, al creixement exponencial del delivery.
A la següent ponència, en Miquel Rístol (Horeca Business 360), va inspirar amb la seva presentació “Reset post-pandèmia”, sobre com va passar de liderar un negoci familiar a crear diverses empreses amb finançament internacional i amb un creixement exponencial.
Finalment, l’activitat que va culminar la VII Immersió Estratègica va ser el Cafè amb empreses innovadores i disruptives amb Alex Vidal (Heura), Mariano Oto (Nucaps) i Joan Solomando (Nova Meat). Totes les presentacions i les reflexions que van fer els ponents entre ells van generar molt d’interès i preguntes entre el públic, que en va sortir amb noves idees i coneixements.
27 setembre 2024
De lamà d’Ambit, Fundació Champagnat, SERHS Food, Nakide i el Clúster Foodservice,amb el suport d'ACCIÓ, s’impulsa un projecte pioner per a la promoció de lasalut en l'àmbit de la restauració.
21 maig 2024
El Clúster FoodService completa amb èxit la missió de prospecció a París i els seus voltants, duta a terme del 24 al 26 d'abril de 2024.
11 juliol 2022
Els restaurants de vanguarda El Celler de Can Roca, Disfrutar BCN i Enigma Concept; l'empresa d'innovació gastronòmica i+Desserts; l'escola de pastisseria Espaisucre i la cadena de restauració organitzada UDON; participen al primer estudi que analitza els espais de cuina professionals vinculats als processos de treball en entorns innovadors.
Buscador de continguts del clúster
Comentaris