EL CONSORCI DEL PROJECTE SAFE SMART FOOD TORNA A L’ACTIVITAT PRESENCIAL AMB UN INTERCANVI A BARCELONA


Després de mesos de feina virtual i reunions en remot, el consorci del projecte europeu es va reunir a Barcelona la setmana del 19 d’octubre, per definir les futures activitats a dur a terme i per aprendre bones pràctiques del país amfitrió 

Els cinc clústers van poder visitar el Fòrum Gastronòmic Barcelona, les instal·lacions de l’empresa Tupinamba, un gastroshow amb productes locals i van poder fer contactes amb empreses del sector

Les següents trobades es realitzaran dins el mapa europeu en punts estratègics del sector agroalimentari, com ara al BioFach o al Anuga Foodtec 

Del 19 al 22 d’octubre, el Clúster Foodservice i el Packaging Cluster van rebre a Barcelona els socis del projecte Smart Food, un consorci format per: Food Cluster Business Upper Austria (Àustria), Smart Food Cluster (Lituània) i el Food Products Quality Cluster (Letònia), conjuntament amb els dos clústers catalans, que van poder aprendre de casos pràctics d’innovació i explorar oportunitats empresarials pels seus membres associats en els seus mercats.

El consorci va visitar a la Fira Barcelona el Gastronomic Forum, on el director de l’esdeveniment, el Jaume von Arend, els va oferir una benvinguda institucional i un tour guiat pels principals expositors d’interès. Més tard, el Clúster Foodservice, també expositor del Fòrum, va organitzar un tour més específic per conèixer empreses del sector Foodservice i els serveis que ofereixen, com ara TupinambaCaviaroliBidfoodAdernatsCeller de Capçanes o GB Food. Les organitzacions, van poder veure i provar les solucions gastronòmiques del sector HORECA català, així com les rutes potencials per col·laboracions internacionals. 

Una de les activitats experiencials marcada a l’agenda de l’intercanvi va ser le trobada a un gastroshow de la ciutat de Barcelona,que amb productes frescos i locals, va explicar la història culinària del territori català i els productes de temporada per excel·lència. 

L’intercanvi va ser una ocasió perfecta per tal que el consorci establís acords sobre futures activitats i accions del projecte. El Biofach (02/2022) i l’ Anuga Foodtec (04/2022) van ser els esdeveniments triats per fer les següents trobades presencials durant el primer semestre del 2022, dues activitats on poder promoure la internacionalització i la col·laboració. Si estàs planificant atendre o t’agradaria visitar alguna de les dues fires i necessites una programa personalitzat amb un tour d’expositors, reunions B2B i molt més, des-nos-ho saber! 

Per acabar, vam poder visitar les instal·lacions del Grup Tupinamba a Canet de Mar, i aprendre com desenvolupen els seus processos de torrar el cafè, amb productes naturals i cada cop sent més sostenibles. Tupinamba és una empresa familiar amb més de 120 anys d’experiència, i la trobada amb els clústers del consorci va fer possible establir noves rutes per la col·laboració empresarial amb els mercats d’Àustria, Lituània i Letònia. 

A més, el projecte Safe Smart Food ha publicat recentment un ebook en el que s’ha estat treballant els últims mesos: un entregable digital que capta les principals tendències internacionals i els reptes dels sectors Foodservice i Packaging (amb temàtiques principals com el valor compartit, promoure l’emprenedoria etc…). Descarrega-te’l clicant aquí! 

 

 

 

El projecte Safe Smart Food està composat per 5 clústers de 4 països europeus: Smart Food Cluster (Lituània), Business Upper Austria (Àustria), Packaging Cluster (Espanya), Clúster Foodservice (Espanya) i el Food Products Quality Cluster (Letònia), que han sumat forces per promoure la internacionalització dels clústers associats i dels seus membres.

Els objectius del projecte són enfortir les col·laboracions entre clústers i millorar la seva capacitat de gestió per crear un ecosistema favorable en el sector alimentari per promoure la innovació, la competitivitat i la internacionalització de les pimes i oferir-los un servei integral basat en l’excel·lència.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
QUÈ POTS LLEGIR A CONTINUACIÓ
Modificar cookies