El Clúster Foodservice participa en dos projectes que opten als fons Next Generation EU

El Clúster Foodservice està implicat en l’elaboració de dos projectes que opten als fons Next Generation EU. Dotats de 750.000 M€, els fons Next Generation EU contribuiran a la reconstrucció de la Unió Europea després de la pandèmia i donaran suport a la inversió en les transicions ecològica i digital.

Un dels projectes en els quals participa el Clúster és Proteïna alternativa, que proposa el desenvolupament d’un hub d’innovació i d’elaboració de productes derivats de la proteïna vegetal (plant-based meat). El projecte té diversos components vinculats a diferents punts de la cadena de valor; des de la promoció i conservació dels recursos genètics vegetals, específicament els llegums de varietats autòctones, fins a la fabricació del producte final, passant per les plantes productives de concentrat i texturitzat de proteïna.

S’alinea amb l’estratègia de transició ecològica de la Comissió Europea, “De la granja a la taula”, basada en una reducció dels gasos d’efecte hivernacle i d’una transició sostenible de la producció del sistema alimentari europeu i occidental, que obliga a explorar i investigar nous àmbits de desenvolupament d’aliments.

A més del Clúster Foodservice, altres actors implicats en la definició i execució del projecte són la Generalitat de Catalunya, INNOVACC, l’empresa Zyrcular Foods o l’IRTA, entre d’altres. El projecte ja ha estat preseleccionat pel govern de la Generalitat de Catalunya per optar als fons.

També aspira a rebre fons europeus Next Generation el projecte SOSSOIA (Projecte per la Sostenibilitat Social i Alimentària), impulsat per la Comissió d’Economia Circular, Indústria i Competitivitat (CECIC) del Consell General de Cambres de Catalunya, amb directa col·laboració amb el Banc dels Aliments de Barcelona. Aquest projecte pretén dissenyar, implementar metodologies i estructurar-les digitalment per tal de procurar reduir el malbaratament en l’àmbit de les empreses del sector industrial alimentari i de la seva distribució, amb especial enfocament a les PIMES, i aprofitar aquests excedents per a les entitats amb finalitats socials que gestionin l’alimentació dels col·lectius més desafavorits.

 

Tens un projecte de transformació digital o ecològica d’alt impacte? Presenta’l als fons europeus!




Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
QUÈ POTS LLEGIR A CONTINUACIÓ
Modificar cookies